Personlig service

Åbningstider

Man-tor8.00 - 16.15

Fredag8.00 - 14.30

24 timers  service

mod gebyr

43 86 83 33

Send email Ring mig op

Derfor skal du vælge os

 • Over 500.000 produkter
 • Datablade, målskitser og 3D
 • Vores ansatte er specialister
 • Over 75 år i branchen

Generelt om vibrationsdæmpere

Hvad er en vibrationsdæmper/svingningsdæmper? Hvor anvendes de og hvorfor?
Ved enhver form for roterende maskineri, hvad enten det være sig motorer, kompressorer, pumper, generatorer eller lignende, opstår der vibrationer. Disse vibrationer kan overføres til den omgivende struktur, og vil meget ofte medføre støjende vibrationer. Vibrationer kan være forstyrrende og potentielt farlige for menneskers sundhed og ødelæggende for udstyr. Ved at erstatte den faste forbindelse mellem maskine og fundament med en fleksibel forbindelse, vil dette være medvirkende til at dæmpe de overførte vibrationer. Investeringen er som regel lille, men fordelene er store. Maskiner og inventar får forlænget levetid og det ubehag for medarbejdere og kolleger som vibrationer i strukturen medfører, mindskes.

Tænk på en vaskemaskine, der centrifugerer med 1600 omdrejninger. Hvis ikke vaskemaskinen havde monteret vibrationsdæmpere (eller justerfødder med gummibelægning), så vil maskinen ikke blive stående, men vil bevæge sig rundt på underlaget og ramme ind i vægge eller andet.

Hjælp til beregning
Når du skal finde den bedst egnede dæmper, kan du tage udgangspunkt i følgende data og overvejelser:

 • Maskinvægt – Hvor stor vægt skal dæmperne bære? Er vægten af enheden ligeligt fordelt?
 • Antal støttepunkter – Vægten deles med antal støttepunkter, hvorved du får antallet af dæmpere du skal bruge. Vær særlig opmærksom på, om der er en ligelig fordeling af anlæggets vægt på støttepunkter, eller om vægten måske ligger i den ene side.
 • Maskintype – er det et stationært eller mobilt anlæg? Er det et anlæg der arbejder med vibrationer?
 • Omdrejninger/frekvens – Hvor høje omdrejninger forventes?
 • Miljø – Er underlaget plant? Hvor er anlægget placeret? Er der vand/salt i luften? Er der kraftig rengøring af og omkring dæmperne?

I vores vibrationsdæmper katalog kan du finde belastningsdiagrammer samt koordinatsystem til aflæsning af nedfjedring i forhold til isoleringsgrad og omdrejninger samt frekvens.

Vi hjælper dig meget gerne med at vælge den rigtige vibrationsdæmper, hvis du kontakter os.

Materiale
Gummi er meget brugt til vibrationsabsorbering, da gummi har meget høj elasticitet, fremragende mekaniske egenskaber og fås i forskellige hårdheder og kan desuden hæftes til metal. Det giver et utal af udformninger og karakteristika, der passer til langt de fleste opgaver.

Typiske gummityper er NR, NBR, EPDM og silikone. Hvilken der vælges er afhængig af især miljøet. Langt det mest brugte materiale er NR – naturgummi, som også er det materiale, der har de bedste mekaniske egenskaber og som tilmed er prisgunstigt.

Som standard er metaldele i ST37 stål forzinket. Alle standard cylindriske dæmpere og store dele af resten af programmet kan leveres i A2 rustfast stål og i A4 syrefast stål.

De forskellige typer af vibrationsdæmpere
Standard cylindriske svingningsdæmpere/vibrationsdæmpere
Anvendes til dæmpning af vibrationer fra stationære installationer – elmotorer, pumper, kompressorer. Disse kan også bruges som buffere eller fødder/maskinsko med et udvendigt eller indvendigt gevind eller til at montere i konstruktionen tættere på støjgivende element med to udvendige og/eller indvendige gevind.

Buffere/gummibuffere/støddæmpere/truck buffer
Disse bruges til at dæmpe alle former for stød og slag fra større emner som døre, porte og vogne. De er ligeledes velegnede som endestop. For eksempel på transportbånd og tilkørselsramper.

Maskinsko – med og uden spindel
Med spindel der giver mulighed for at nivellere udstyret ved at justere på spindel. Velegnede til stationære anlæg i et stort spænd af typer og størrelser.
F.eks. vibrationsdæmpende justérfod E+G LW.A (til venstre) eller E+G AVG flange vibrationsdæmper (til højre)

Sandwichdæmpere og skinner
Bruges til dæmpning af støj og vibrationer fra større stationære maskiner – for eksempel bearbejdningsanlæg eller stansemaskiner. Sandwich dæmpere kan optage mindre forskydningskræfter ved for eksempel sorteringsanlæg og vibratorer. Skinner kan efterbearbejdes, typisk kan der tilpasses længde og drejes gevind.

Sikrede dæmpere (B.S. Break safe)
Anvendes typisk til mobile anlæg og er konstrueret, så de ikke falder fra hinanden, hvis gummiet skulle svigte. F.eks til udstyr monteret i entreprenørmaskiner eller på skibe.

Wire isolatorer
Disse er særligt velegnede til brug i forbindelse med HVAC, pumper, rensningsanlæg og mobile anlæg, jernbaner og flåde. Disse er også velegnede ved transport på skib af f.eks. vinger, biler eller maskiner.

Fjeder dæmpere
Til vibrationsisolering af HVAC, kompressorer, køleenheder, centrifuger, vibrerende sigte og generatorer.

Metal puder/underlag
Særligt velegnede til elektromekanisk udstyr, industrielle køleapplikationer, understøttelse af rør, og når der ønskes vibrationsisolering ved kompression.

 

Behov for hjælp?
Hvis ikke du her på siderne finder det rigtige dæmper til dit behov, eller hvis du har brug for vejledning, så er du velkommen til at kontakte os.
Du kan også se vores vibrationsdæmper katalog her. 

 

Luk

Del side

Udfyld venligst nedenstående formular. Felter markeret med skal udfyldes

Del side

Tak fordi du delte denne side. Din ven vil modtage en email.
Luk

Nyhedsbrev

Tilmeld

Luk

Send os en email

Udfyld venligst nedenstående formular. Felter markeret med skal udfyldes

Send forespørgsel

Luk

Ring mig op

Udfyld venligst nedenstående formular. Felter markeret med skal udfyldes

Send forespørgsel

Luk

Log ind

Udfyld venligst med brugernavn og kodeord for at logge indGlemt dit kodeord?
Er du ny kunde?
Opret konto

Fordele for dig som Klee kunde

 • Din egen profil med varenumre, genbestilling og favoritlister
 • 24 timers service
Luk

Glemt kodeord

Venligst angiv din email, og vi vil sende dig information omkring ændring af dit kodeord.


Nulstil kodeord
Er du ny kunde?
Opret konto

Fordele for dig som Klee kunde

 • Min profil med egne varenumre, genbestilling og favoritlister
 • 24 timers nødbetjening
Luk

Opret konto

Udfyld venligst nedenstående formular. Felter markeret med skal udfyldes
Luk

Færdig

Der er afsendt anmodning om oprettelse i vores kundekartotek.

Hvis din virksomhed godkendes i henhold til vores betingelser, vil du inden for 24 timer modtage en email med dit kodeord.

Velkommen til Brd. Klee

Luk