Personlig service

Åbningstider

Man-tor8.00 - 16.15

Fredag8.00 - 14.30

24 timers  service

mod gebyr

43 86 83 33

Send email Ring mig op

Derfor skal du vælge os

  • Over 500.000 produkter
  • Datablade, målskitser og 3D
  • Vores ansatte er specialister
  • Over 75 år i branchen

Stabilus gasfjedre fra Brd. Klee

Stabilus udviklede i 1961 verdens første gasfjeder. Gasfjedre har siden vundet stor anerkendelse over hele verden med mange anvendelsesmuligheder. Stabilus er verdens største producent af gasfjedre og leverer disse til førende producenter inden for automobil-, fly-, skibs- og maskinindustrien, samt til møbler og hårde hvidevarer.

 

Gasfjederens funktion

Gasfjedrene hæver, sænker, bevæger med dæmpningsfunktion. Kompakt indbygning giver yderligere fordele.
1. Trykrør- og stempelstangstilslutningen vælges ud fra standardprogrammet.
2. Gasfjederen er monteret med en labyrintventil for hastigheds- og dæmpningsregulering.
3. Stempelstangen er fremstillet med maksimal overfladefinhed for perfekt fremføring.
4. Trykrør er påfyldt nitrogen.

 

Konstruktion

Gasfjederen består af et trykrør af stål samt en stempelstang, der i trykrør-enden er forsynet med et ventilsæde. Ventilsædet har ved en gennemstrømsåbning mulighed for at lade gassen i trykrøret passere. Ved korrekt montering af gasfjederen vil tryktabet efter 30.000 vandringer ikke overstige ca. 10%.

 

Indbygning

Det anbefales at montere gasfjederen således at stempelstangen vender nedad i udskub. Derved opnår man smøring af pakningen og stempelstangen ved udskub samt en hydraulisk dæmpning i udskubsfasen.

 

Montering

Gasfjederen leveres standard med øjetilslutning eller med kuglehoved og tap. Sørg for ved montering, at gasfjederen ikke sidder i spænd eller udsættes for sideværts påvirkninger. Ligeledes skal stempelstangen beskyttes mod slag og urenheder såsom svejse- og farvestænk.

 

Temperaturområde

Gasfjerens tryk er altid opgivet ved 20 gr. C. Luftarten inde i gasfjederen ændrer fylde afhængig af den omgivende temperatur. Ved temperaturer over 20 gr. C stiger trykket. Ved temperaturer under 20 gr. C falder trykket. Vær opmærksom på henholdsvis krafttab og kraftstigning ved temperaturændringer. Stabilus gasfjedre kan arbejde i temperaturområdet fra -30 til +80 gr. C.

 

Opbevaring

Hvis gasfjedre opbevares over en længere periode, evt. i monteret stand, kan der opstå adhæsion med tryktab til følge. Det anbefales derfor at aktivere gasfjedrene med jævne mellemrum.

 

Tips til genbestilling/Entydigt varenummer

Det er ikke svært at genbestille en Stabilus gasfjeder. På alle originale Stabilus produkter er et entydigt typenummer samt udskubskraft angivet. Typenummeret består altid af seks karakterer, enten seks cifre eller fire cifre og to bogstaver. I eksemplet nedenunder er typenummeret 5311HI og trykket er 600N.

foto-typebetegnelse Stabilus gasfjeder Lift-O-Mat

Ved at opgive typenummeret kan forhandleren nemt identificere det pågældende produkt, og du er sikret den rette vare.

 

Vidste du …

at Stabilus i 1962 som den første producent nogensinde indledte serieproduktion af gasfjedre? Der er siden produceret over 3 mia. gasfjedre og -dæmpere. Årlig produktion er ca. 135 mio. stk. Stabilus er verdensmarkedsleder og produktion af industrigasfjedre foregår i Europa. Brd. Klee har den danske forhandling af Stabilus.

 

Forskellige typer gasfjedre fra Stabilus

LIFT-O-MAT gasfjedre findes i forskellige varianter så som LIFT-O-MAT med indvendig eller udvendig arretering og HYDRO-LIFT med valgfri positionering.
Andre Stabilus produkter omfatter BLOC-O-LIFT med trinløs indstilling og fast eller fjedrende blokering.
STAB-O-MAT og STAB-O-BLOC er specialtyper for trinløs højdeindstilling af kontorstole etc.
STAB-O-SHOC er hydraulisk dæmpede fjedre.

Gå til Stabilus Lift-O-Mat gasfjedre.

 

LIFT-O-MAT med dynamisk dæmpning (DD)

En LIFT-O-MAT med dynamisk dæmpning har en kanal på langs med trykrøret i stedet for en ventil i stemplet. Denne kanals udformning er bestemmende for dæmpningsegenskaberne i gasfjederen. Ved enten at reducere eller øge bredden på kanalen, kan stemplets hastighed varieres over hele slaglængden. Således kan hastigheden løbende nedsættes næsten indtil stemplet standser sin bevægelse. Ved at variere kanalens udformning, kan LIFT-OMAT’en tilpasses enhver applikation med et ideelt forløb.

Typiske anvendelsesområder er døre, luger inden for områder som maskinkonstruktion, medico teknik, møbelbranchen såvel som industrielle applikationer.

Fordele ved en dynamisk dæmpet LIFT-O-MAT:
• Funktionen er uafhængig af gasfjederens orientering / retning
• Klart defineret hastighed og kontrol med denne
• Stor indflydelse på dæmpningskarakteristikken

Lift-O-Mat med dynamisk dampning

LIFT-O-MAT INOX-LINE (RUSTFASTE)

LIFT-O-MAT INOX-LINE er en serie af særligt korrosionsbestandige gasfjedre, som produceres af rustfast
stål (AiSi304 eller AiSi316). LIFT-O-MAT INOX-LINE er produceret af ikkemagnetisk rustfast stål. Olien som anvendes er biologisk nedbrydelig. INOX-LINE bliver anvendt i særligt aggressive miljøer, f. eks. i havmiljø eller ved industrielle gasser samt levnedsmiddelindustrien. De er fremragende korrosionsbestandige selv i ætsende miljøer.

Typiske anvendelsesområder er vandmiljø, levnedsmiddelbranchen, gartnerier, off-shore, kemisk industri og til køretøjsapplikationer.

Fordele ved INOX-LINE:
• Høj korrosionsbestandighed
• Ikke magnetisk
• Miljøvenlige bestanddele

Gå til Stabilus rustfaste gasfjedre.

Stabilus rustfast Lift-O-Mat

HYDRO-LIFT

HYDRO-LIFTEN er forsynet med en ventil i stemplet, som sammen med brugerspecificeret kraftunderstøttelse, tillader et uendeligt antal forskellige positioner. Alt afhængig af konstruktionen af HYDROLIFTEN kan holdefunktionen være aktiv over hele bevægelsesområdet eller kun i et eller flere områder passende til applikationen. HYDRO-LIFTEN kan bruges til at fastholde en applikation, uden at bruge en udløsermekanisme.

Typiske anvendelsesområder er ryglæn og fodhvilere i lænestole, fodpedaler på hospitalssenge, serviceluger eller ovenlysvinduer.

Fordel ved HYDRO-LIFT
• Trinløs positionering uden udløsermekanisme
Stabilus Hydro-Lift

INTER-STOP med positioneringsområder

INTER-STOP gasfjederen kombinerer egenskaberne fra LIFT-O-MAT med dynamisk dæmpning og holdefunktionen fra HYDRO-LIFT, så holdefunktionen virker i trykretningen. Slaglængden deles ind i et eller flere områder. For eksempel kan et område udgøre et stop eller holde emnets vægt i en position indtil der, eksempelvis med håndkraft, bevæges yderligere. Der kan eksempelvis være et yderligere arbejdsområde, hvor gasfjederen trykker som igen kan stoppes ved et defineret punkt. Sammentrykning af en INTER-STOP sker som på LIFT-O-MAT.

Typiske anvendelsesområder er serviceluger, låg, motorhjelme, døre, ovenlysvinduer og andre steder, hvor man ønsker forskellige holdepunkter/åbningsvinkler.

Fordele ved INTER-STOP
• Bred vifte af åbningsmuligheder

Stabilus gasfjeder Inter-Stop

BLOC-O-LIFT

BLOC-O-LIFT adskiller sig fra LIFT-O-MAT ved at man kan låse fjederen i vilkårlig stilling. Aktivering af låsen finder sted ved hjælp af en udløserventil, der er monteret i stempelstangen.

Gå til Stabilus Bloc-O-Lift.

Stabilus Bloc-O-Lift

STAB-O-SHOC

En standard STAB-O-SHOC bør installers horisontalt, men kan også fungere monteret med anden orientering/retning. Grundlæggende består alle enkeltrør oliehydrauliske dæmpere af en stempelstang monteret på et dæmperstempel. Dæmperstemplet indeholder dæmperventilerne. Dette er indbygget i et trykrør som i den ene ende er med en lukket bund og i den anden ende er lukket af stempelpakning og -føring. Trykrøret er fyldt med olie som dæmpermedie. Hver dæmper kan optage stemplet og stempelstangens volumen neddykket i olien samt udvidelse af olien som følge af temperaturstigninger som øger oliens volumen. Luftrummet er at betragte som et udligningskammer. Dæmperen omdanner bevægelsen til varme. Gennem et bredt udvalg af tilslutninger er det således muligt at få monteret dæmperen, så den nedsætter stemplets bevægelser gennem olien. Dæmpningskraften er et resultat af oliens gennemstrømning igennem ventilerne i stemplet. Således bliver bevægelsen omsat til varme.

Husk: Dæmperens kræfter er altid afhængige af stemplets hastighed.

En modulær opbygning af stemplet tillader, at man kan finde frem til netop den bedste dæmpningskraft passende til enhver applikation. Hvis det skulle være nødvendigt kan træk- og trykkræfterne være forskellige.

Typiske anvendelsesområder er til handskerum i biler, køkkenskabe og kabinetter.

Fordele ved STAB-O-SHOC
•    Dæmpningskraft op til 800 N
•    Mulighed for forskellig træk- hhv. trykkraft
Stabilus Stab-O-Shoc

Luk

Del side

Udfyld venligst nedenstående formular. Felter markeret med skal udfyldes

Del side

Tak fordi du delte denne side. Din ven vil modtage en email.
Luk

Nyhedsbrev

Tilmeld

Luk

Send os en email

Udfyld venligst nedenstående formular. Felter markeret med skal udfyldes

Send forespørgsel

Luk

Ring mig op

Udfyld venligst nedenstående formular. Felter markeret med skal udfyldes

Send forespørgsel

Luk

Log ind

Udfyld venligst med brugernavn og kodeord for at logge indGlemt dit kodeord?
Er du ny kunde?
Opret konto

Fordele for dig som Klee kunde

  • Din egen profil med varenumre, genbestilling og favoritlister
  • 24 timers service
Luk

Glemt kodeord

Venligst angiv din email, og vi vil sende dig information omkring ændring af dit kodeord.


Nulstil kodeord
Er du ny kunde?
Opret konto

Fordele for dig som Klee kunde

  • Min profil med egne varenumre, genbestilling og favoritlister
  • 24 timers nødbetjening
Luk

Opret konto

Udfyld venligst nedenstående formular. Felter markeret med skal udfyldes
Luk

Færdig

Der er afsendt anmodning om oprettelse i vores kundekartotek.

Hvis din virksomhed godkendes i henhold til vores betingelser, vil du inden for 24 timer modtage en email med dit kodeord.

Velkommen til Brd. Klee

Luk