Generelt om trykstykker

Brd. Klee forhandler det komplette sortiment af Elesa+Ganter trykstykker.

Hvad er et fjedrende trykstykke?

Fjedrende trykstykker består grundlæggende af et hult hus med gevind, hvori der er en fjeder og en kugle eller bolt. I nogle tilfælde er kuglen bevægelig. Ikke-fjedrende trykstykker er uden fjeder.

Illustration: Målskitse GN 615 med fjeder og kugle
Illustration: Målskitse GN 615.4 med fjeder og bolt

Hvor anvendes fjedrende trykstykker?

De anvendes til let fiksering af emner, hvor kraftpåvirkning er minimal. Et fjedrende trykstykke kan f.eks. fungere som en lille kuglelås. Modsat positioneringsbolten, som skal udløses manualet for at blive låst op, er et fjedrende trykstykke relativt let at påvirke med en begrænset kraft.

Typer og materialer

En stor del af de fjedrende trykstykker fås i stål og rustfast stål, men også med hus i kunststof (GN 615.2 eller GN 614.5). Nogle typer tilbydes med belægning på det ydre gevind for bedre hold (GN 615.3).
Fjedrende trykstykker kan enten fås til ipresning (f.eks. GN 614), med kærv (f.eks. GN 615) eller med indvendig sekskant (GN 616).
En specialmodel er GN 614.2 fjedrende trykstykke med kugle i begge ender og hus af messing.

Illustration: Målskitse GN 614.2 med kugle i hver ende

Det er også muligt at få sidetrykstykker GN 716, hvor trykket ikke ligger i enden, men i siden. Trykstykket kan fås med en kugle i den ene side eller med to kugler placeret modsat hinanden.

Illustration: Målskitse sidetrykstykke GN 716 i forskellige varianter med hhv. en og to kugler.

Vertikale trykstykker er en variant, hvor trykket ikke optages på langs ad trykstykket. Derimod optages trykket på tværs – vertikalt. Type med gevind er GN 713, mens GN 715 er til ipresning. GN 714 er en variant uden trykstift, hvor det er op til brugeren at isætte den ønskede stift.

Trykstykker med signal

Trykstykke GN 615.7 anvendes til kontakter. Simultant hermed er det muligt for den indbyggede kontakt at afgive signaler. Anslagsstop med signal GN 251.2 leveres med et hærdet rundt hoved, som fungerer som et fast slutstop.

Tilbehør trykstykker

Det kan være nødvendigt at skulle montere en trykstift parallelt uden på f.eks. en plade eller låge. Til det formål kan med fordel anvendes trykstykkeholder GN 614.1
Til trykstykker med stor fjederbelastning og behov for præcis positionering anbefales GN 249 positioneringsstykke.

Behov for hjælp?

Hvis ikke du her på siderne finder det rigtige trykstykke til din applikation, eller hvis du har behov for vejledning, så er du velkommen til at kontakte os.

Gå til trykstykker

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver du til tilladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statistik og Marketing